V současné době máme na škole přes 720 žáků z Vyškova a z více než 30 okolních obcí a více než 60 pedagogů. Škola se nachází blízko centra města v blízkosti vlakového a autobusového nádraží.
Žákům nabízíme rozšířenou výuku hudební výchovy od 1. ročníku a rozšířenou výuku matematiky a přírodovědných předmětů od 6. ročníku. Výuka probíhá podle školního vzdělávacího programu "Otevřený svět".
Trendem dnešní doby je připravovat jídla málo kořeněná, odlehčená, obsahující nízký obsah tuků a cukrů.
Hlavním ukazatelem správně sestaveného jídelníčku je tvz. SPOTŘEBNÍ KOŠ.
Spotřební koš je sledování vybraných druhů potravin v pokrmech během jednoho měsíce (maso, ryby, mléko, mléčné výrobky, luštěniny, cukry, tuky, zelenina, ovoce, brambory). Dodržování spotřebního koše je kontrolováno krajskou hygienickou stanicí a školní inspekcí.
Do jídelníčku zařazujeme mnoho nových pokrmů, které jsou nadále doplňovány českou kuchyní. Při sestavování jídelníčku musíme dbát na pestrost stravy a finanční limit uvařených porcí.
doplňovat jáhlami, pohankou, vločkami
Jednou za týden musí být polévka a hlavní jídlo bezmasé.
V naší školní jídelně vaříme nejen z klasických druhy luštěnin, jako jsou fazole, čočka a hrách, ale i z méně známých např.: fazole mungo, azuki, červená čočka, černá čočka a sója.
Při přípravě pokrmů používáme klasické mouky a nově zařazujeme hrachové, čočkové, celozrnné atd. Nově jako přísady přidáváme Chia a Quinoa semínka.
Do jídelníčku zařazujeme sezónní ovoce a zeleninu.
K pitnému režimu nabízíme vodu, čaje bylinné a ovocné, mošty, ovocné šťávy, mléko a ochucená mléka.
Životní styl dětí se během uplynulých let výrazně změnil a proto dnes bojujeme s nárůstem dětské obezity.
Z těchto důvodu jsou do školních jídelen zaváděna výživová doporučení.
Jsme si vědomi toho, že dětem nechutnají ryby, luštěniny, hovězí maso a některým ani zelenina, ale výživová doporučení mluví jasně!
Na závěr nám nezbývá než věřit, že si Vaše děti postupem času najdou cestu ke zdravému životnímu stylu.
Holzerová Petra